Med Fredahls på scenen kommer de drygt 330 anmälda deltagarna till årets sista länsdans att dansa in julen på riktigt. Sävsjö FUB står som värd och föreningen ser fram emot arrangemanget eftersom det betyder så mycket.

Relaterat: Dansmedley drog igång Sten Sture Festivalen

– Alla är så glada och dansar hela tiden. Vi måste stoppa musiken för att de ska ta en paus och äta, annars är de uppe och dansar, säger Karin Karlsson på Sävsjö FUB.

Med runt 15 frivilliga på plats ska föreningen styra upp alla dansare och aktiviteter under kvällen. Det enda man inte har fått ihop är ett luciatåg.

Relaterat: Länsdans lockade över 300 dansare till Sävsjö

– Det är tråkigt att vi inte fått ihop det i år. Vi har verkligen försökt och frågat runt bland alla vi kan tänka oss men det är ingen som kunnat. Det är jättetråkigt men vi hoppas att åtminstone tomten hittar hit, säger Kerstin Hvirf, ordförande i Sävsjö FUB.

Länsdanserna i Sävsjö är alltid välbesökta, här är från en dans förra året.

Jullänsdansen är årets sista länsdans men för Sävsjö FUB, som haft sitt 20-årsjubileum under 2018, återstår sedan ett till arrangemang.

– Nästa lördag ska vi ha en julpusseldag med julklappsbyte för våra medlemmar, säger Kerstin Hvirf.

Relaterat: Fideli omsorg invigde nytt LSS-boende

Sävsjö FUB har cirka 150 medlemmar och för att fira sina 20 år har man bland annat haft ett tårtkalas och varit på älgsafari i Skullaryd under året.

Jul
FUB