NIF avgjorde matchen mot Blåsut redan i den första halvleken. Nässjö IF är ett alldeles för bra lag för att tappa poäng mot lag som Blåsut den här säsongen, även om NIF har gjort klart bättre insatser.

Snabba fakta

Nässjö IF-Blåsut/Vänersborg BK 7–3 (4–0)

Mål, Nässjö: Patrik Gustafsson Thulin 2..

Snabba fakta

Nässjö IF-Blåsut/Vänersborg BK 7–3 (4–0)

Mål, Nässjö: Patrik Gustafsson Thulin 2, Kalle Öberg, Simon Lundström, Marcus Magnusson, Viktor Lindqvist, William Hallberg.

Blåsut: Robin Karlsson 2, Rickard Johansson.

Publik: 272.

Kalle Öberg gjorde sitt första allsvenska mål någonsin när han satte 2–0 bakom Blåsuts målvakt i den 19:e minuten.

Öbergs far är Hans Andersson och farfar till den lovande 18-åringen är Meier Andersson.

Hans Andersson var en duktig A–lagsspelare i NIF och Meier Andersson, som spelade i det svenska landslaget, hör till Nässjös mer legendariska spelare genom tiderna. Kalle Öberg för alltså arvet vidare och är den tredje generationen A–lagsspelare i Nässjö IF.

– Det känns jätteroligt att släkten har spelat så länge i Nässjös A–lag. Farfar har jag inte sett spela men pappa var jag alltid uppe och kollade på, säger Kalle Öberg, och fortsätter:

– Farfar ringer efter varje match. Han säger hur jag ska göra, vad jag gjorde bra och vad jag gjorde mindre bra. Det är roligt när han ringer och han är uppdaterad på vad modern bandy innebär.

Öberg spelade dock bara sporadiskt mot Blåsut då en juniormatch väntade på lördagskvällen.

– Vi vann mot Blåsut och det var det vikigaste. Men det var inte så stabilt som vi vill ha det, förklarar Öberg.

Nässjö IF valde att vila sin ryske stjärna Anatoly Suzdalev mot Blåsut. Inte alls fel. Suzdalev behövs framöver när svårare motståndare väntar. Nu fick andra spelare chansen.

NIF slarvade dock betänkligt i den andra halvleken som slutade 3–3. Lördagens bandyallsvenska match i Nässjö går knappast till historien som en av de bättre.

Nässjö har kvalat två säsonger i rad till den högsta serien, men har i kvalen varit en bit ifrån snacket om en elitserieplats.

Den här säsongen har NIF imponerat, även om matchen mot Blåsut inte var någon höjdare. Nässjö har sex matcher kvar att spela av den södra allsvenskan och den sista omgången spelas den 21 februari.

NIF:s kvalplats är inte klar men det är troligen bara en tidsfråga innan det här klassiska bandylaget kan börja ladda för elitseriekval.

Frågan är om årets upplaga av NIF är bättre än de två senaste säsongernas Nässjölag? Om så är fallet kan det bli en spännande vårvinter i Stinsen arena. Känslan är dock att det även den här säsongen skiljer ganska mycket i slagstyrka mellan elitserielagen och de lag som vill upp.

– Vi tar en match i taget, men vi har haft som mål hela säsongen att ta en plats i kvalet till elitserien, säger Kalle Öberg.