Det var på en konferens i Stockholm för drygt en vecka sedan som Kjell Vegeborn fick ta emot en guldnål för sina många års engagemang som fotbollsdomare. Det inkluderar 30 år i Njudungs domarförbund, 14 år i Smålands domarförbund och sju år i Svenska domarförbundet, utöver 27 år på planen.

— Det känns väldigt hedrande och häftigt! Den här utmärkelsen får man när man varit engagerad ett visst antal år och det är inte ens årligen man delar ut det, säger han.

Annons

Att Kjell Vegeborn började döma fotboll beror på att en vän till honom tyckte att han borde prova på att vara det. Och att döma fotboll visade sig vara så intressant att han fortsatte.

— Numera är jag bara med i föreningarna men det har varit kul och jag kommer att ha nålen på mig när jag är träffar föreningarna fortsättningsvis.

Det har rapporterats en hel del om vad fotbollsdomare får utstå från både spelare och publik de senaste åren och Kjell Vegeborn håller med om att tonen på planen många gånger är hård.

— Det är mycket känslor på planen och det är okej där men efteråt så är tonen oftast en annan. Det är mycket folk man träffat genom åren och alla möten är nog det bästa jag tar med mig. Man har fått många vänner genom det här – och även några ovänner, säger han och skrattar.

Sin egen fotbollskarriär blev dock inte långlivad. Han spelade några år med IK Tord i Jönköping för många år sedan. Numera är Kjell Vegeborn ordförande i Sävsjös PRO sedan ett tag tillbaka.