Klockan var strax före två på dagen när Sävsjö kommuns kommunikatörer lade upp kommunens nya webbplats. Den nya webbsidan skulle ha varit igång i början av året men har blivit försenad av sjukskrivningar på kommunikationsavdelningen, vilket tidigare informationschefen Ywonne Gill berättade i april.

Efter att Pierre Klasson anslutit som ny kommunikationschef i slutet på sommaren har han och Ywonne Gill kunnat färdigställa den sida som nu alltså finns på www.savsjo.se.

Relaterat: Nya bestämmelser på gång runt Vallsjö kyrka

– Samtidigt är det viktigt att poängtera att en webbplats av den här omfattningen är ett levande dokument i ständigt behov av underhåll och uppdateringar. Vi kommer därför inte slå oss till ro utan försätter att arbeta med sidan även efter lanseringen idag, säger Pierre Klasson och lägger till att man tacksamt tar emot synpunkter från besökarna.

Förutom tydliga hänvisningar till sociala medier kommer alla som besöker kommunens nya sida att kunna svara på om informationen de klickat sig fram till har varit användbar. En av de största skillnaderna mot den gamla webbsidan är att den är responsiv och fungerar därmed går att använda lika bra på telefon och surfplattor som datorer.

– Vi är ödmjuka och vill höra vad folk tycker. Det känns jättebra att vi har nått så långt att vi kunnat lägga ut den nu. Den nya webbplatsen är efterlängtad, både av våra invånare och internt hos medarbetarna i kommunen. Vi är glada att kunna presentera en modern och användarvänlig webbplats som möter dagens krav på tillgänglighet, säger Pierre Klasson.

Annons

Relaterat: Kulturpris och besparingar när kulturnämnden träffades

I våras beräknades den nya sidan totalt skulle kosta mellan 300 000 och 400 000 kronor. Exakt vad slutsumman hamnade på tittar man nu på från kommunens sida.