Smålands Dagblad

Annons

Konstutflykt med goda upplevelser

Konstutflykt med goda upplevelser

På sommaren lockar museer och gallerier många besökare. Solveig Bergström har rest längs västkusten och sett tre spännande sommarutställningar.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Bilder med mänsklig närvaro

Den ene var generalsekreterare i FN, den andre förnyade den svenska fotokonsten. Två nya fotoböcker presenterar två fotografer med snarlika efternamn.

Simon: min nya roman skildrar den dolda mörka världen vi lever i

Ett fall, olika karaktärer och flera perspektiv med en handling som avslöjar en mörk värld av prostitution. Detta är Simon Häggströms nya bok "Flickorna som sprang".
– Mitt yngre jag, som en blyg kille från Stockaryd, hade aldrig kunnat föreställa mig det liv jag lever idag.

De riskerar att hamnar mellan stolarna – vill behålla personligt ombud

Framtiden är oviss för de personliga ombud som finns på Höglandet – något som möts av kritik. Vi har pratat med tre personer som själva har fått hjälp genom ett personligt ombud.

Kommuner kan få ökat statsbidrag för att erbjuda personliga ombud

Regeringen föreslår i budgeten för nästa år att öka statsbidraget till verksamheten med personligt ombud. Det handlar om 30 miljoner kronor per år fram till 2022.

Godrén har lämnat SD i Nässjö - pressad skola orsak till flytt

Samuel Godrén, en av två grundare till SD i Nässjö, har flyttat från kommunen och därför med automatik fått lämna sin plats i kommunfullmäktige.
– Anledningen till att jag flyttat är skolsituationen i Nässjö, den är under hård press. Jag vill inte att min dotter ska gå i en högstadieklass med 30-35 elever, säger Samuel, som numera bor i Bankeryd.

Konsult anlitad – så mycket kostar det att hitta Sembergs efterträdare

Pappren är påskrivna. Nu har en konsult anlitat för att hjälpa Tranås kommun i jakten på en ny kommundirektör, som ersätter nyligen avskedade Karin Semberg.

Målfest när Tranås krossade Vimmerby B

Drogpåverkad kvinna blev av med körkortet

Polisen fick stopp på en vinglande kvinna på riksväg 32 vid Aneby under fredagen. Hon misstänks för ringa narkotikabrott och blev av med sitt körkort.
Artikel 2 av 9
Bilder med mänsklig närvaro
Tillbaka till startsidan