Lärare tillsammans med elever i kulturrådet har bokat en varierad skara kulturarbetare som man kan höra under höstens arrangemang.

På tisdagen inledde artisten Mohlavyr med experimentell popmusik. Bakom namnet finns Ulrika Mohlin, uppväxt i Nässjö, och numera bosatt i Örebro.

Hon använder dragspel, piano, cello och slagverk under sitt framträdande som har ett mycket personligt sound med Ulrikas speciella röst.

Enligt hennes hemsida har Mohlavyr varit förband till flera svenska artister som Kajsa Grytt, Mikael Wiehe och Emil Jensen för att nämna några.

Hitta det smala

Erik Danielsson, fotolärare, och Pär Berg, animationslärare, hoppas musiken ska leda till diskussion. De letar efter det lite udda, annorlunda och spännande som skakar om vardagen.

Annons

— Det ska inte bara sång och musik på g. Vi letar efter det som sticker ut, förklarar Erik Danielsson.

Kulturluncherna är givna inslag för eleverna på skolan, men står också öppna för den breda allmänheten. Det är gratis att komma hit. Vill man kombinera med en lunch kostar den en slant.

— Det är många pensionärer som har hittat oss och det är kul.

Svårare kan det vara för den som arbetar dagtid. Ambitionen är att göra livesändningar som också kan ses efteråt för den som inte kan komma.

Förklarar konsten

Torsdagen den 21 september är konstnären och bildberättaren Nina Bondesson inbjuden. Hon pratar om konst; vad det är och varför vi gör den. Hon besvarar också frågan vad vi ska ha konsten till. Nina Bondesson är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och var tidigare adjungerad professor i textilkonst vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Psykologen och författaren Ulf Karl Olov Nilsson har gett ut boken Glömskans bibliotek, en essä om demens, vansinne och litteratur. Honom kan man höra på Sörängen 24 oktober.

Humor i monolog

Komikern och skådespelaren Anna-Lena Brundin bjuder på en humoristisk monolog den 8 november.

Kulturluncherna avslutas för året med Magdalena Ågren den 13 december. En musikupplevelse i det skeva ljudlandskapet. Hon kallar sig MAG och är konstmusiker som i höst även uppträder på Thurston Moores festival Sonic City.

LÄS MER: Populär poet besökte Sörängen

LÄS MER: De serverar psykedeliskt till lunch