Det är företaget Bremler brick som har kört dit 100-120 kilo lego och som är på plats för att finnas till hands för byggsugna besökare.

— Just det här är ett stopp på vår sommarturné, berättar Stefan Eriksson och säger att turnén sträcker sig från Sjöbo i söder till Piteå i norr.

Eventen har i tidigare städer varit superpopulära och Nässjö är inget undantag.

Fullspäckat schema

Det finns fler legorelaterade saker att göra på biblioteket under dessa två dagar.

Annons

Besökarna har möjlighet att få gissa på antalet legobitar i uppställda figurer, där ibland bibliotekets maskot Vinta.

Tävlingar så som vem som kan bygga högst torn på tre minuter är även det en aktivitet att ägna sig åt. Legoeventet avslutas sedan med filmvisning av Lego Batman the movie - DC Super Heroes.

Van byggare

David Nord Heidelberg är en av de som besöker legoeventet. Han är från Stockholm men hans mamma är från Nässjö och loven brukar spenderas just här.

Det märks att David är en van legobyggare.

— Det finns så mycket olika saker att göra, säger han och visar upp den "godisautomat" han har byggt helt i lego.

Davids bästa tips för att bygga stabilt är att lägga bitarna omlott istället för att sätta de precis över varandra.

Lego är hållbart

Stefan Eriksson beskriver att vem som helst kan bygga med lego och att det är gränsöverskridande. Han tänker tillbaka på det förra eventet där två barn som talade olika språk kunde kommunicera genom legot och blev väldigt bra kompisar.

Stefan anser att många har en positiv relation till lego.

— Sen hör man ju att föräldrar säger att det är synd att det är så dyrt, säger Stefan som svarar med att det är oerhört hållbart. Han pekar i den stora legolådan och säger att det är bitar från 70-talet och framåt i den.