Teaterparet Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman har lagt ännu en succé bakom sig. Sommarens föreställning på Femtinge Teater, ”Feelgood”, lockade totalt 1400 personer fördelat på tolv tillfällen.

Årets föreställning var utformad som en talkshow med inte mindre än 14 karaktärer, alla spelade av Linda Elaine och Hans-Åke. Bland karaktärerna finns bland annat Dr. Phil, Anita och Televinken, cirkusartister och Ann-Britt Bengtsson som sadlat om till livscoach.

— Det är svårt att veta vad publiken kommer tycka är kul, men det är bara att kasta sig ut och prova, säger Linda Elaine.

”Många gapflabb”

Allt material skrivs av skådespelarna själva, och de har även spelat in alla videoklipp som ingick i showen.

Annons

— Det var riktigt roligt att jobba med film. Och det är tacksamt med ytterligare en prägel i showen. Resultatet blev bättre än väntat, säger Hans-Åke.

De är väldigt nöjda över att så många kommer och tittar på deras teater.

— Vi har fått fin respons, många gapflabb, berättar Linda Elaine.

Detta var nu tredje sommaren som de har föreställningar på logen i Femtinge. Och de är glada att de vågade satsa.

— Först tänkte vi att vi testar och ser hur det går. Vi sa att vi kör minst två år för att ge det en ordentlig chans. Teater är tålamodets jobb, skrattar Linda Elaine.

Redan nu har de bestämt sig för att det blir en föreställning även nästa år och har börjat skriva på nytt material.

Fullt schema

När sommaren är slut och allt ska plockas ihop på logen känns det lite tomt medger de. Men i höst väntar ett späckat schema. De har 45 inbokade föreställningar runt om i södra Sverige.

— Vi har bland annat 25 föreställningar i Blekinge där vi ska göra en specialversion av Toppilopp, säger Linda Elaine.

Hans-Åke och Linda Elaine ska också undervisa alla åttor på Hofgårdsskolan i drama, och till jul blir det julbordsshow på Vrigstad värdshus.