SPEEDWAY Cykelstrul och en oturlig uteslutning förstörde kvällen för Magnus Karlssons poängskörd. Det hindrade dock inte Elit Vetlanda från att vinna klart mot storebrorsan Peter Karlsson och hans Smederna.

– Det var riktigt gött att slå brorsan. Kanonbra verkligen och det blev ju ganska komfortabelt till slut, säger Magnus Karlsson och fortsätter:

– Men jag personligen hade lite otur. Cykeln gick inte alls i det första heatet och det var bara att byta ut den.

Efter cykelbytet hittade Magnus Karlsson betydligt bättre fart ute på banan. Men oturen fortsatte ändå för Värmlänningen, som blev utesluten i sitt andra heat, efter en situation mellan honom och Magnus Zetterström i Ikaros Smederna.

– Jag kör förbi honom på insidan och då känns det att han bara lägger ned sig där utanför. Det kändes tveksamt och det var lite frustrerande att få det emot sig, förklarar Karlsson, som har haft det tufft i elitserien den här säsongen.

I allsvenskan däremot levererar värmlänningen fina resultat i stort sett varje vecka, och Karlsson är säker på att det kommer lossna även i elitserien.

– Det har gått lite tungt nu ett tag och det har varit lite stolpe ut för mig. Men i dag kändes det ändå som en liten vändning, säger han och fortsätter:

– Jag hade bra fart efter cykelbytet och var med ordentligt i heaten, så jag hoppas att det vänder nu.