SPEEDWAY Västervik sladdar i elitserien. Möter i kväll ett Elit Vetlanda som har fått upp farten riktigt ordentligt och jagar sin sjunde raka seger. Det mesta tyder således på en bortaseger. Men det ska köras om det först.

Vilka blir nycklarna för att ni ska kunna hota Vetlanda?

– Det är nog alla jävla nycklar som finns som ska fungera om vi ska lyckas vinna, säger Peter Ljung.

– Vetlanda har ett extra bra lag den här säsongen, medan vi inte har fått till det riktigt.

– Jag känner för egen del att formen är på uppåtgående men den där riktiga toppen har inte kommit än, fortsätter Ljung.

Västervik ligger sist i elitserien och har endast lyckats köra in tre poäng så här långt, efter en seger, en oavgjord och sex förluster på åtta matcher.

För att få fart på laget har Västerviks lagledning förändrat under sommaren.

Rune Holta och Daniel Nermark fick bland annat lämna och in kom den polska trion Przemyslaw Pawlicki, Tomasz Jedrzejak och Tobiasz Musielak.

Tomasz Jedrzejak är en speedwayförare som har kört många år tidigare åt Västervik och är nu tillbaka för att försöka rädda ett nytt kontrakt åt klubben.

Ljungs klubb är faktiskt rejält illa ute i serien och är snart islolerade på jumboplatsen om inte vinsterna snart börjar komma.

Västervik och Piraterna har visserligen bara kört åtta matcher medan de flesta andra lagen har åkt tio matcher.

Västervik har i skrivande stund fyra poäng upp till nästjumbon Piraterna, som dessutom är regerande mästare, och sex poäng upp till Smederna på sjätteplatsen.

Och det är inte mycket tid att vinka på då elitserien endast avgörs över 14 omgångar.

– Nu handlar det om att göra det som krävs för att rädda säsongen. Det moraliska får läggas åt sidan.

– Det går inte bara att stå och se på när skeppet sjunker, menar Peter Ljung, med anledning av förändringarna i truppen.

– Pawlicki och Jedrzejak körde mot Dackarna förra veckan och gjorde det bra i en match som jag tycker att vi skulle ha vunnit.

– Det kommer att bli riktigt tufft mot Vetlanda även om vi alltid siktar på att vinna. Men det måste till något alldeles extra om vi ska lyckas vinna, fortsätter Ljung.