Han är på sannolika skäl misstänkt för rånet och bedömningen var att hans brottsliga verksamhet fortsätter varför han hålls inlåst till åtal är väckt.

Erkänner

Enligt mannens ombud advokat Anders Elisson erkänner han brottet och medger häktningsyrkandet. Advokaten meddelade detta via en tv-länk i rättssalen. Mannen hade själv önskat honom som försvarare.

Förhandlingen hölls bakom lyckta dörrar då det finns ytterligare två personer som var med vid rånet och som inte är gripna av polisen.

Åtalet ska vara väckt senast 7 oktober.

Parkerade cyklar

Enligt tidigare vittnesuppgifter till tidningen var det tre unga män som parkerade sina cyklar en bit bort från guldsmedsaffären. De drog ned rånarluvor för ansiktet innan de närmade sig butiken. Väl inne slog en av dem sönder affärens glasdisk.

Tog till flykt

Händelsen gick snabbt på tisdagens förmiddag då de rusade ut och tappade en del av stöldgodset under flykten.

Personalen i affären hade dock redan innan glasdisken krossades insett att något inte stod rätt till och därför larma polisen direkt.

En patrull kom inom fem minuter och upptäckte ganska snart männen vid sina cyklar på Stortorget. Genom att spärra av vägen kunde de inte ta sig fram på cyklarna utan försökte springa från platsen. Efter en kort jakt till fots greps den nu häktade 18-åringen av polis.

Ingen kom till skada i affären vid rånet.