Tidigare i somras vann Pontus Andersson sin första titel på Europatouren. Nu är Nässjöbowlaren på god väg att slåss om medaljerna även på världstouren – som för första gången någonsin spelas på svensk mark.

När ungefär halva kvalet av Lucky Larsen Masters i Malmö är avklarat toppar Pontus Andersson listorna med sin slagning på 1372 över sex serier.

21–åringen hittade rätt i spelet efter en trevande start.

– Det var en sådan dag när det mesta ramlade, men sedan bowlade jag väldigt bra också. Jag har ytterst svårt att se att jag skulle kunna öka det här resultatet om jag spelade ett par starter till, säger han till swebowl.se

Annons

Andersson spelade i den 10:e kvalrundan av 27 stycken totalt. Kvalet pågår under hela veckan innan det är dags för finalspel på söndag.

I finalen tar de 34 främsta spelarena plats. Dit bör Anderssons 1372 poäng räcka med god marginal.

– Halva tävlingen är spelad och jag har svårt att se att 34 spelare ska göra över 1300, säger Andersson som leder efter 14 kvalrundor.

Nässjökillens poängskörd kan till och med vara så pass vass att han går direkt till finalsteg 2.

– Har jag lite tur kan jag hamna topp 8 men det är en lång vecka kvar. Vi får titta på veckan och se vad som kommer. Oavsett är tålamod någonting jag tar med mig till finalen, säger Pontus Andersson till swebowl.se

Även BK Höglands Ida Andersson har gjort ett bra kval och ligger fyra totalt 1314 poäng.

Den 15:e kvalrundan spelas under tisdagen.