Selmapriset instiftades 2014 av förlaget Vulkan för att uppmärksamma egenutgivna böcker. Louise var även nominerad 2016 för sin resedokumentär Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen.

Nu är det dags igen för Louise som debuterade som författare 2007. Hennes första bok Punkindustriell hårdrockare med attityd fick Författarförbundets pris Slangbellan för bästa ungdomsroman.

Halvardssons engagemang för politik och feminism uttrycker frågor kring kroppsfixering och ätstörningar. Tonårstiden prestationsångest, avfärdade förväntningar och väg in i vuxenlivet är ämnen som hon gärna skriver om.

Vinnaren av Selmapriset får 20 000 kronor. Övriga nominerade är Syner av Cristofer Eriksson, Emma. Skriet från skogen av Christian Gripenvik, Hanteras varsamt av Katarina Vikström, Sara av Mats Lundgren, Hejdå tonårsångest av Louise Halvardsson,Längtans vals av Barbro Blomberg, Skärselden av Karl Eidem, Det Vita Snäckskalet av Björn Solum, Du får väl säga som det är av Christina Renlund, Zahra i norrskenslandet av Anna-Karin Olofson och Vanvördiga skåp & fria funderingar av Henrik Brolin.