En vardagseftermiddag i slutet av oktober blev en äldre kvinna hotad och misshandlad i sin bostad i centrala Nässjö av en drygt tio år yngre man.

Under det utdragna händelseförloppet fick kvinnan motta sparkar mot kroppen och huvudet. Hon blev vidare dragen i håret, slagen i nacken och fick tröjan sönderriven.

Den sönderslitna tröjan användes sedan av mannen i ett försök att strypa kvinnan. Slutligen blev hon även hotad med kniv.

Flydde till granne

Misshandeln upphörde först när kvinnan lyckades fly från lägenhet och söka skydd hos en granne. Polis larmades. Men mannen hade lämnat lägenheten, då den första patrullen kom till platsen.

Han greps ett par dagar senare och åtalas nu vid Eksjö tingsrätt misstänk dels för grov misshandel, dels för flera fall av olaga hot.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård efter överfallet. Blodig, smärtpåverkad och med skrapsår på kroppen och i ansiktet togs hon om hand av vårdpersonal.

Sårskada i huvudet

Det visade sig att misshandeln dessutom lett till en sårskada i huvudet, stötskador på hjärnan och att två framtänder blivit tilltygade.

Misshandeln föregicks av ett par olaga hot från mannen via telefonsamtal och sms till kvinnan ett par månader tidigare.

Mannen klargjorde att folk var på väg till kvinnan för att klippa henne.

Hot