Pompa, ståt, bubbel och balonger. Det var en högtidens dag när den drygt 90 000 kronor dyra elparcykel kunde invigas på Göransgården. Premiärturen fick syskonen Jane Karlsson och Johnny Sehlstedt göra men flera nyfikna fick också prova på en tur med den nya cykeln.

— Det kändes jätteroligt, säger en glad Jane Karlsson mellan skratten och Johnny Sehlstedt håller med.

Relaterat: Folkparkskvällar på äldreboenden

— Det behövs inte så mycket kraft när elmotorn går in. Det var kul att köra!

En parcykel med el ger framförallt de boende möjlighet att komma ut i samhället, besöka sina gamla hem eller ta sig till sjön och naturen. Och de kan dessutom göra det tillsammans med sina barn eller barnbarn och makar eller makor.

— Ann-Marie och jag cyklade en gång på den dubbelcykel som fanns här för tre år sedan. Ända sedan dess har det suttit i mig att många ska få uppleva detta, invigningstalade Helmer Andersson från Göransgårdens anhörigförening.

Det var Ingvar Kamprad som stöttade kommunen med en första elparcykel. Sedan dess har man skickat runt den på kommunens boenden men nu har alltså Vrigstad fått en egen och även Stockaryd får en som kommunen köper in med pengar från Hans-Erik Persson-arvet. Den första har hamnat i Sävsjö.

Relaterat: Näringslivet redo för gala

— Det är ett önskemål från boenden att ha en vardera. Rotary har lånat den som funnits när vi samlat in pengar till den här cykeln. Totalt har vi samlat in drygt 55 000 kronor och kommunen bidragit med övriga cirka 40 000, säger Pernilla Nordh från Sävsjö Rotaryklubb.

Annons