– Ett litet, behändigt, slott som är väldigt borgarromantiskt och dessutom fullständigt renoverat för några år sedan, säger Jan Ulvenäs, mäklare hos Eklund Stockholm New York.

Slottet byggdes 1915 av Malte Liewen Stierngranat – som i objektets presentation beskrivs som en person med stark social kompetens och som levde på förmögna kvinnor. ”En man som gjorde vad som föll honom in”, kan vidare läsas om Malte Liewen Stierngranat som också var kompis med USA:s president Teddy Roosevelt.

Annons

– Liewen Stierngranat uppförde även Hollandshus inte alls långt från Stjärneborg. I anslutning till slottet finns det dessutom en liten romantisk skrivarstuga, säger Jan Ulvenäs.

Stjärneborg slott är byggt i nationalromantisk stil och ligger på en kulle med utsikt över sjön Ralången. Det lades ut till försäljning i maj 2016 och har ännu inte sålts.

– Det finns goda jakt- och fiskemöjligheter. Skogen som tillhör slottet är inte speciellt stor, men den är fullmogen, säger mäklaren Jan Ulvenäs.

Slottet är 600 kvadratmeter stort och till det följer 134 hektar mark, allt drygt fyra mil från Jönköping.

– Dess innegård är fantastisk, en perfekt plats för till exempel mingelfester, avslutar Jan Ulvenäs hos Eklund Stockholm New York.