Det var mycket speedway i Småland på tisdagskvällen. Vetlanda mot Smederna och Dackarna mot Västervik gjorde upp i semifinalerna. De första semifinalmötena kördes förra veckan och nu skulle allt avgöras. Dackarna vann med 49–41 hemma i Målilla och det räckte för en finalplats med ett sammanlagt resultat på 95–85. 3 402 personer var på plats i Målilla.

Relaterat: Anderstorps speedwaystjärna inför SM–semifinalen: "Har höjt mig på alla plan"

Oliver Berntzon bidrog till Dackarnas seger genom att köra in 4+1 poäng under tisdagens möte. Och Västervik hade faktiskt ett tag ledningen med 16–8. Men Dackarna vände och vann i en semifinalretur som innehöll en del dramatik.

Relaterat: Efter tuffa kraschen: ”Det håller mig vaken om natten”

Nu väntar final mot Smederna.

– Man kan väl inte direkt säga att jag har haft några jättebra matcher där, men självklart ser jag fram emot det. Det ska bli superkul, men tufft. Smederna har ett jäkligt bra lag och det var urstarkt av dem att slå Vetlanda borta, säger Dackarnas Jacob Thorssell till dagensvimmerby.se.

Fakta

Dackarna–Västervik 49–41

Dackarna: Piotr Pawlicki 14, Patryk Dudek 11, Maciej Janowsk..

Fakta

Dackarna–Västervik 49–41

Dackarna: Piotr Pawlicki 14, Patryk Dudek 11, Maciej Janowski 8, Jacob Thorssell 8, Oliver Berntzon 4, Kacper Gomolski 3, Frederik Jakobsen.

Västervik: Bartosz Smektala 11, Krzysztof Buczkowski 8, Peter Ljung 7, Rune Holta 7, Jack Holder 4, Anton Karlsson 3, Peter Kildemand.

Publik: 3  402.

Dackarna vidare med sammanlagt 95–85.

Vetlanda–Smederna 44–45

Vetlanda: Artem Laguta 14, Bartosz Zmarzlik 13, Dominik Kubera 7, Szymon Wozniak 4, Viktor Palovaara 4, Brady Kurtz 2.

Smederna: Gleb Tjugunov 13, Fredrik Lindgren 10, Michael Jepsen Jensen 7, Przemyslaw Pawlicki 6, Andzejs Lebedevs 3, Linus Eklöf 3, Adrian Miedzinski 3.

Publik: 2 734.

Smederna vidare med sammanlagt 91–88.

Annons

Relaterat: Anderstorpskille och Lejonenförare i GP–speedway på lördagskvällen

Vetlanda föll med 44–45 hemma mot Smederna och därmed gick Eskilstunalaget till final med 91–88. Det var 2 734 på plats i Vetlanda.

Szymon Wozniak var självkritisk efter uttåget mot Smederna.
Foto: Fredrik Johansson

– Det är svårt att sätta ord på känslorna just nu. Vi har gjort det så bra hela säsongen så det är synd att en tävling ska förstöra alltihop. Vi kände oss hungriga och självsäkra inför slutspelet så det är sorgligt att det blev som det blev, säger Vetlandas lagkapten Szymon Wozniak till vetlandaposten.se.

SM–finalen avgörs den 24 och 25 september.