Det är inte bara Brinellgymnasiet som varit utsatt för inbrott. Även en annan skola i kommunen hade oönskat besök för en tid sedan. Nässjö kommun har upprättat en polisanmälan gällande inbrott samt skadegörelse på Parkskolan, i Bodafors.

Brotten ska ha ägt rum någon gång mellan 15 och 16 december, en tisdag respektive onsdag, enligt anmälan och de upptäcktes på onsdagsmorgonen, den sextonde.

Krossad ruta

En polispatrull beordrades av Polisens kontaktcenter, PKC, till skolan med anledning av ett inbrott och väl på plats kunde de konstatera att en eller flera gärningsmän hade krossat en av skolans rutor.

Personen eller personerna ska sedan ha tagit sig in i skolbyggnaden genom fönstret och sedan tillgripit gods. Tjuven eller tjuvarna tog sig sedan ut genom samma fönster som de tog sig in igenom.

Anställd bestulen

Bland godset som anmälts som saknat märks, bland annat, fyra bärbara datorer och två surfplattor.

Två målsägande finns, Nässjö kommun samt en av Parkskolans anställda. Det redan nämnda godset tillhör Nässjö kommun, men den anställde saknar efter inbrottet en väska, en sax och ett anteckningsblock. Det var i den anställdes arbetsrum som tjuven eller tjuvarna tog sig in.

Okänt värde

Det totala värdet av det saknade godset står inte angivet i anmälan och det finns i nuläget ingen misstänkt för gärningen.