BILSPORT Det var på andra sträckan strax efter mållinjen på väg till stopplinjen Stefan Ottosson med kartläsaren och tillika sambon Sofie Adolfsson körde av vägen.

– Jag minns ju hela vägen ända fram till olyckan. Men vi har varit av vägen och slagit i några trän. Folket var snabbt framme och tog hand om oss och det är jag tacksam för, berättar Stefan Ottosson.

Ambulans på plats

Vetlanda RRC-föraren svimmade av men ambulansen var snabbt på plats och kunde ta både Stefan och Sofie till Höglandssjukhuset i Eksjö.

– Jag har varit kvar över natten för observation då man befarade en lättare hjärnskakning. Det är klart man känner sig lite mörbultad så här efteråt men efter omständigheterna känns det rätt bra.

– Det var väl då lite värre i går (läs lördag) efter all anspänning och nervositet man känner inför en tävling. Men nu är vi hos Sofies föräldrar i Nässjö och åker hem till Södertälje i morgon där vi numera bor, säger Stefan.

Omplåstring

Sambon Sofie mår också bra och fick lämna sjukhuset under lördagskvällen efter omplåstring.

Ottosson brinner för rallysporten och han menar att olyckan inte kommer påverka hans framtida satsning.

– Jag har ju kört rally i 12-13 år och varit med om det här tidigare. Det är tyvärr sådant här som händer ibland och vi drar inga jättestora växlar på det här. Sedan ska man veta att man är ganska trygg i en rallybil i dag. Man har ju ett skydd som hindrar exempelvis från whiplashskada. Men det är klart när det tar helt stopp i hög fart så får ju kroppen lite smällar, säger Ottosson som var snabbast i sin klass under första sträckan och en klar segerkandidat.

– Det är klart man hade velat vinna men det är bara på det igen.

Efter Ottossons olycka ströks andra sträckan. Ytterligare en olycka inträffade senare den sista sträckan och även denna ströks. Rallyt avgjordes således över två sträckor.

Enligt uppgifter till tidningen klarade sig även denna förare efter omständigheterna väl.