Smålands Dagblad

Annons

Här är den populära påsktraditionen i Eksjö

Här är den populära påsktraditionen i Eksjö

Första dagen på påsklovet inleddes med påskpyssel på Eksjö bibliotek. Dit var barn ifrån sex års ålder välkomna tillsammans med anhöriga för att pyssla.
– Det har blivit som en tradition vi kör varje påsklov då vi vet att det alltid kommer mycket folk och att det är uppskattat, säger bibliotekarie Frida Andersson.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

FUB: Tar bara hänsyn till ekonomin

De nya riktlinjerna ger mindre tid för stöd till funktionshindrade att komma ut på olika fritidsaktiviteter.
– Man sätter folk i husarrest i stället, anser Gert Iwarsson, distriktsordförande för FUB, Riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning.

Svårare för funktionshindrade att åka till aktiviteter

Funktionshindrade får mindre tid för fritidsaktiviteter. Samtidigt minskas stödet för semesterresor eller lägervistelser. Orsaken: Socialnämnden har inte pengar till personal.

Rebecca Ekvall tvåmålsskytt när Tranås/Torpa vann

Petad senast – nu är succéföraren tillbaka i laget: ”Kan bli en viktig nyckel till seger”

Många trodde att bytet skulle ske redan inför den första derbymatchen i torsdags. Istället väntade Mikael Wirebrand till returen med att ge succéföraren från Nationaldagen chansen igen.

Inbrott i butik i Mariannelund

En butik i Mariannelund har utsatts för inbrott. Butiksinnehavaren upptäckte på söndagen att någon, eller några, varit inne i butiken.

Bland tomtar och troll i Sagobygden

I helgen firade Ljungby berättarfestival sitt 30-årsjubileum. Emilia Söelund besökte festivalen för att lära sig mer om tomtar och troll.

Mållöst mellan Nässjö och Fredriksdal/Äng

Sökning i Vallsjön efter drunkningslarm – var båt som slitit sig

På söndagens eftermiddag kom ett larm om misstänkt drunkning i Vallsjön utanför Sävsjö. Räddningstjänsten var på plats och sökte i sjön – men det visade sig vara en båt som slitit sig från bryggan.
Artikel 2 av 9
FUB: Tar bara hänsyn till ekonomin
Tillbaka till startsidan