För andra gången i år är det i helgen dags för Vrigstad marknad som arrangeras av Vrigstad IF, tillsammans med Sävsjö kommun. Denna gång med en hel del politiska inslag då det vankas val. Det blir omkring hundra knallar med allt från godis och politik till kläder och leksaker. Som vanligt kommer det även finnas ett tivoli. Då det snart är val är det många partier som har tagit chansen att visa upp sig.

– Alla åtta partier som ställer upp i riksdagen har bokat plats. Jag hoppas det dyker upp folk och att de tar tillfället i akt att prata med partierna, säger Bengt Swerlander, ordförande i Vrigstad IF.

Bland annat kommer kommunalråd Stefan Gustafsson (KD) vara konferencier under ett lunchmöte i Vrigstad värdshus, där han kommer att intervjua Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD). Det finns då möjlighet för allmänheten att ställa frågor. Adaktusson och andra politiker kommer även att hålla tal på scenen under marknaden.

Vrigstad marknad har anor sen 1500-talet och är ett av de största arrangemangen på Höglandet. Under lördagen kommer det även vara uppträdanden från bland annat Emilia Lindberg och Fredrik "Fredda" Andersson.

– Folk kommer nog hit för att det är lite av en tradition. Jag har hört att det är lite som en hemvändarhelg, säger Anneli Olofsson som är kanslist på Vrigstad IF.