Replik till "Höglandsbo" och insändaren "vilka är störst hot mot oss i Nässjö?"

Drogliberala Nässjöbor

Huvudorsaken till all brottslighet stavas droger. När det för några år sedan uppdagades att en anställd inom Nässjö kommun hade åkt fast för ringa narkotikabrott så stöttades densamme upp av en mycket stor majoritet av uppenbart drogliberala Nässjöbor i många olika åldrar och från alla samhällsklasser. Det känns en aning patetiskt att ständigt höra gnället från Nässjöborna om hur påfrestande den bevisligen tilltagande brottsligheten i Nässjö är när samma Nässjöbor i ovan nämnda fall tog tydlig ställning för droger, vilket i de facto är orsaken till all brottslighet som rör exempelvis vålds- och tillgrepsbrottslighet. Man kan inte både äta kakan och samtidigt vilja ha den kvar.

Realist

Nässjö

Flytta!

Finns bara ett förslag till Höglandsbo. Flytta!

E.K.

Nässjö

Annons

Signalementen saknas

Ett stort problem är, att det aldrig publiceras signalement, eller några andra beskrivningar på vilka brottslingarna är!

Därför är det lätt för politiker som A. Carlgren (M), att peka ut andra grupper, än de verkliga förövarna!

Gunnar Gadderyd

Sandsjöfors

Här följer även några kommentarer från SMD:s facebokgrupp:

Färre ute på stan

”Jag känner mig inte mer otrygg idag än vad jag gjorde för 5 - 10 år sedan. Skillnaden är att det är betydligt färre människor ute i citykärnan efter kl 18. Om fler människor rörde sig utomhus så får inte ’buset’ samma utrymme.”

Skaffa övervakningskameror!

"Man tittar sig över axeln vart man än går. Man kollar igenom varenda människa man möter för att försöka avgöra ”kommer jag bli rånad/nerslagen/våldtagen eller kommer personen bara hälsa?”. Lösning! Offentliga övervakningskameror ÖVERALLT så man har lättare att se VEM det är som gjort något brott eller liknande. Hade dessutom varit lättare att följa människor som försvunnit. Hade man vetat att det är kameror överallt så hade man skött sig. De behöver dessutom inte synas utan de kan vara gömda så de inte blir sönderslagna. Men det ’finns inga pengar’."

Fler fältassistenter

”Nattvandrarna gör en berömvärd insats. Men det behövs Fältassistenter! De har helt andra befogenheter och dessutom har de direktkanaler in till Socialtjänsten om sina iakttagelser.”