Han framhöll mångas ståndpunkter som skräckpropaganda. Det gäller de som vill behålla unionen

— Olyckskorparna kraxade. Ödesdagarna är här! Börserna kommer att falla! Ekonomin går i krasch! Så har det låtit, men vad har det handlat om? Jo, rädda EU. EU-kramarna har stått på tå och skrikit, sa han i sitt tal

Han gav en splittrad bild av ett Europa där människor är såväl för som emot den europeiska unionen. Han kallar det ett vägval.

Annons

— Inför det franska presidentvalet ryckte såväl vänsterkadidaten Melenchon och Nationella Frontens Le Pen fram starkt. Bland EU-kramarna tycktes ett skräckscenario utvecklas.

— Ett val mellan två EU-kritiker i andra valomgången 7 maj. Nu blev det inte så, utan suckarna av lättnad från Bryssel och Berlin hördes ända upp i Sydsverige. Federalisten Macron fick 24 procent, Le Pen 22 procent och både vänsterkandidaten Melanchon och högerns Fillol fick cirka 19 procent var.

Han konstaterar att i Nederländerna och Frankrike har socialdemokraterna närmast utraderats.

Ulf Karlström menar att i England inträffade inga jordskrev efter valet.

— Tvärtom gick börskurserna upp något, och visserligen har brittiska pundet – i efterhand - fallit, men det har närmast gynnat brittisk exportindustri. Men de svarta korparna har kraxat hela tiden, med domedagsprofetior.

Enligt Karlström har Norge den i särklass starkaste EU-kritiska rörelsen. Han gav i sitt anförande många perspektiv om inställningen till EU i flera europeiska länder.

Ulf Karlström har varit aktiv i vänstern många år och företräder, Nej till EU, Norrköping. Han satt i riksstyrelsen för föreningen tidigare.

För underhållningen i Centralskolans matsal stod Anders Axelsson.