På plats i butiken finns två anställda, butikssäljaren Oscar Andersson och platschefen Clas Lindahl, trots att det är en vecka kvar till invigningen.

— Kunderna har börjat leta sig hit, säger Clas Lindahl, som tror att Vetlanda är en bra plats för butiken med kunder från industrin.

Svenska företaget Hydroscand finns i 19 länder i Europa, Asien och Afrika – och nu utökar företaget sin verksamhet på Höglandet. Efter att ha öppnat i Nässjö i somras är det nu dags för Vetlanda.

Annons

— Det känns jättebra att ha ett så stort företag med sig, det kostar en del att dra i gång den här verksamheten. En fördel är att vi kan hjälpas åt mellan butikerna och göra lagerbyten. Det känns jättebra och roligt att vara tillbaka på hemmaplan och ta sig an nya utmaningar, säger Clas Lindahl som de senaste två åren rest runt i rollen som säljare.

Vilken typ av utmaningar talar vi om?

— Först och främst gäller det att driva runt verksamheten för att kunna anställa fler. I slutändan tror jag att vi blir fyra, kanske fem, personer. Samtidigt blir näthandeln allt större och då gäller det att kunderna får servicen som krävs hos oss.

Många företag har svårt att hitta arbetskraft. Vem får jobb hos er?

— Förhoppningen är att inte bara anställa erfarna utan att kunna lära upp nya. Oscar som jobbar som butikssäljare kommer från bilbranschen.

— Jag kände att det var kul att testa på något annorlunda, förklarar Oscar Andersson.

— Det är kul om det är lite omväxling och det vore bra att få in lite tjejer också, säger Clas Lindahl.