Bengt har många års erfarenhet av stora organisationer och föreningslivet och har därmed ett stort engagemang. Han har bland annat varit ordförande i Sävsjö FF och marknadsansvarig i Svenska Badmintonförbundet.

— Det är otroligt viktigt med den kompetensen som Bengt besitter, konstaterade Håkan Waxegård under en presskonferens i Sävsjö Skyttecenter. Även i år är Waxegård anlitad konsult.

— Jag hörde av mig till Linus efter att ha besökt förra årets festival, berättade Bengt Sandin. Jag ville hjälpa till på något sätt, men trodde inte då att jag skulle ta över efter Linus.

Olle Lundquist är också ny i Sävsjö Uniteds styrelse och han är den som verkställer budgeten och ser till att den följs. Han drev Sveriges mest lönsamma festival i Piteå, nämligen Piteå Dansar och Ler. I styrelsen sitter även Sävsjöbon Malin Gustafsson, företagaren B-Å Svensson och Jojo Norell som var områdesansvarig förra året. Linus Anderås kommer inte att ha någon förtroenderoll i den nya organisationen.

— Det blir en välmeriterad festivalledning, konstaterade Waxegård vidare.

— Det är klart att det varit tunga år, medgav B-Å Svensson, men jag är riktigt nöjd med den nya ledningen. Det känns skönt.

Halv miljon

Med Bengt Sandin i spetsen är tanken att få en starkare förankring i föreningarna, vilka hittills har bidragit med drygt en halv miljon kronor med sin biljettförsäljning. Tidigare har föreningarna fått ersättning direkt, innan man sett över intäkter och utgifter, vilket ledningen planerar att fortsätta med.

— Vi tänker nog köra ett liknande koncept, det är principupplägget, kommenterade Hans Ireståhl, som presenteras vidare i texten. Föreningarna måste känna att de är en del av festivalen.

— Det finns ingen företagare eller förening som inte har velat vara med och bidra inför det nya året, tillade Svensson. Det tycker jag känns väldigt lovande.

Under presskonferensen kunde ledningen även avslöja att ett nytt huvudbolag skapats, nämligen Sävsjö Future AB, som numera äger evenemangsbolaget Sävsjö United. Tanken är att aktiebolaget skapar en kapitalstruktur med företagaren Hans Ireståhl i spetsen, som är den största delägaren i bolaget. I Sävsjö Future AB är även B-Å Svensson delägare, plus ytterligare två personer.

— Vi kommer att erbjuda hela Sävsjös näringsliv och föreningar att bli delägare i bolaget, informerade Hans Ireståhl. Vi kommer att ha investerarmöten framöver och säkra en kapitalbas. Vi vill tillsammans investera i Sävsjös framtid.