Elmin Nurkic har representerat Östers IF i såväl allsvenskan, superettan och division 1. Under söndagskvällen gjorde han sitt sista framträdande för Växjöklubben för den här gången. Öster besegrade Varberg Bois med 5-2 på hemmaplan. Det har gått bra för laget i återkomsten i superettan och laget placerar sig just nu på en fjärdeplats i tabellen.

25-åringen fick dock ett bittert slut då han fick rött kort efter att ha gått in lite för hårt i en situation mot en motståndare.

Annons

– Jag har varit här i tio år nu och behöver något nytt. Både för att utvecklas som spelare, men framför allt utvecklas som person. Det blir ett nytt land och nya människor. Östers IF kommer fortsatt att ligga mig varmt om hjärtat, säger Elmin Nurkic och fortsätter berätta om situationen som gav rött kort:

– Det var väl inte så jag ville avsluta direkt. Jag går rätt hårt in och går på bollen. Men det blev lite olyckligt. Underbart med en vinst och att få avsluta vårsäsongen bra.

Vad vet du om din nya klubb i Norge?

– Jag vet att det inte går så bra för dem. De ligger en bit ner i tabellen. Laget var favorittippade inför säsongen. Annars så är det en liten stad som ligger utanför Stavanger. Så det blir som att komma hem till Sävsjö igen, säger Nurkic och skrattar.

Innan höstsäsongen drar igång i Norge så hinner Elmin Nurkic med en semesterresa till Malta och så kommer han att träna med Östers IF innan nya äventyr väntar i grannlandet Norge.

Kontraktet är skrivet på 1,5 år med Egersunds IK.