Den anrika turneringen TV-pucken har dragit igång igen. På fredagen inledde Småland kvalspelet på Gotland genom att spela mot Göteborg och Södermanland. Småland, med åtta spelare från fyra olika Höglandet-klubbar med i truppen, inledde också på allra bästa sätt genom att vinna båda matcherna. Och det var hög inblandning från spelarna från Höglandet.

Mot Göteborg vann laget med 3-2 i en match där både Max Forsell (Nässjö HC), Egor Polin (Tranås AIF) och Alexander Suzdalev (Boro/Vetlanda) kom med i målprotokollet. Polin och Forsell spelade fram till lagets första mål medan Suzdalev satte 2-1.

I dagens andra match mot Södermanland vann Småland med 4-2 och i den matchen var det endast Alexander Suzdalev som var inblandad i några mål efter att han satt 1-0 efter endast en minut.

Även förra Boro/Vetlanda-spelaren Alexander Labraaten stack ut under den första dagen. 15-åringen, som nu spelar för Växjö Lakers, var utsedd till lagkapten och bidrog med två målpass i matchen mot Södermanland och gjorde det avgörande 3-2 mot Göteborg.

I och med sina två segrar har Småland nu satt sig i ett bra läge att ta sig vidare till slutspelet dit de två bästa lagen från varje grupp går. På lördagen väntar två matcher mot Västergötland och Bohuslän/Dalsland innan de avslutar gruppen mot Stockholm Syd på söndag.