2 243 personer såg Vetlandas hemmamatch mot Smederna. Det höjer Vetlandas snitt marginellt, men de är ändå en av elitserieklubbarna som lockar minst folk.

– Man måste nog fråga sig om det är viktigast att vinna matcherna eller publikligan och jag kan ju ärligt säga att jag hellre vinner matcher som Vetlanda gör, säger Eriksson tröstande.

Han har dock en aning om varför publiksiffrorna ser ut som de gör i Vetlanda.

– Man ska ju komma ihåg att det har stagnerat överlag i landet. När jag var här med Dackarna förr i tiden kunde det ju vara 5-6 000 på läktaren och ett otroligt tryck, men de tiderna känns ju som bortblåsta.

Annons

– På våra hemmamatcher har det ju varit grym speedway och jag tror det är det som lockar folk. När jag har varit här i Vetlanda har vi nästan alltid åkt på stortorsk och det har inte varit någon vidare speedway. Bra speedway lockar publik, helt enkelt.

Den här gången hängde Smederna med poängmässigt i fem heat innan en femetta och flera oavgjorda heat gjorde att Vetlanda kunde gasa ifrån och till slut vinna komfortabelt via en stark avslutning.

– Det är det jag menar lite med Vetlanda. Vi är med i matchen poängmässigt och alla gör så gott de kan, men vi blir ändå totalt frånåkta av ett lag som är ruggigt bra.

Även om Jerker Eriksson avundas Vetlandas fina hemmafacit avundas han så klart inte publiksiffrorna.

– Det måste vara ohållbart i längden att snitta strax över 2000 i publiken och samtidigt ställa ett så bra lag på banan som Vetlanda gör år efter år. Alla vet att i speedway kostar bra förare pengar.