Splittringen förefaller total och ett totalt sammanbrott förutspås av medlem som hamnat på den nya ledningens "svarta lista".

Annons

Partiets centralgestalt, Gunnar Gadderyd, drog tidigt slutsatsen att nuvarande ledning håller på att köra partiet i botten. Han får medhåll av en SD-politiker som tidningen varit i kontakt med. Han gav i en intervju en rad hårda omdömen som han efter påtryckning från partiledningen ångrade och dementerade – dock med tillägget att det han sagt var sant.

– Jag tror inte att Sverigedemokraterna finns kvar i Nässjö om fyra år, sa medlemmen och tillade att han är mycket tveksam till ett parti där den "nya ledningen öppet deklarerat rasistiska sympatier". Han nämnde som exempel att han blev "uppläxad" efter att ha skakat hand med person som har utländsk härkomst.

"Är smutskastning"

– Ett sånt parti kan man ju inte vara med i, sa politikern som gör klart att han tänker sitta kvar i kommunfullmäktige. Han anklagade också den nya styrelsen för att ha kapat hans internetadress.

Björkman har inte kommenterat situationen men styrelseledamoten Mikkel Torp reagerade på tidningens frågor och betecknar uttalandena som ett led i smutskastningen av nya styrelsen. Torp tillbakavisar att medlemmens dator är hackad och tillägger att den kritikern lovat dementera, vilket alltså skett.