— Jag fick en kallelse från Norra Smålands Sport- och veteranfordonsklubb om att jag fick chansen att visa upp min DKW och det var förstås roligt, tycker Stig Svensson, som många Nässjöbor känner som grundaren av Laminatgrossisten, LG, i Nässjö.

Stig Svensson har haft bilen i sin ägo i 15 år, men aldrig tidigare visat upp den på den årliga motorshowen på Elmia, som äger rum varje påsk.

— Det här är faktiskt min tredje DKW. En gång i tiden, i slutet på 40-talet, hade jag ett sådant fordon som säljarbil när jag åkte runt och representerade, fortsätter Stig Svensson.

Haft 50 bilar

Hos Stig Svensson finns ett stort bilintresse, han har haft minst 50 bilar vid det här laget, berättar han.

Han var för övrigt så ivrig att få köra bil att han gjorde det innan han hade klart med körkortet. Men det var på ett inhägnat område och är i alla hänseenden preskriberat vid det här laget.

Senaste förvärvet i Svenssons stall är en tjusig Mercedes Cab.

— Den åkte jag mest med förra sommaren, varför det inte blev så många mil med DKW:n från 1938. Annars har jag ofta kört den runt 300 mil varje sommarhalvår, säger han.

Under annandag påsk var Stig Svensson inne på Elmia och kollade runt på motormässan.

— Fast jag är inte så intresserad av de ombyggda, moderna bilarna. Jag håller mig mest till den delen av mässan, där de gamla veteranbilarna finns. De bilarna är det desto roligare att titta på, tycker han.

En gengasbil

Med utställningsnummer 293 lockade han ett antal röstande i tävlingarna om de olika priserna. Under tiden som tidningen var på plats knep bilen minst två röster kan vi intyga.

Stig Svensson köpte bilen efter att ha sett den i en annons i tidningen Nostalgica.

— Den registrerades 1943 som en gengasbil och hamnade efter hand i Norrland. Sedan var den borta ur registret ett tag, men dök upp igen och hade nu en ägare i Älvsjö utanför Stockholm. Det var av den ägaren, som jag köpte bilen. Den är rolig att köra, utrustad med en ny motor också.

Snart Rally Högland

Närmast siktar Stig Svensson in sig på det klassiska rally Högland som går av stapeln söndagen den 18 juni.

Det är Norra Smålands Sport och Veteranfordonsklubb, som för 41:e gången arrangerar sitt rally för veteranfordon med start och mål i Nässjös hembygdspark.

— Då siktar jag på att starta med min DKW, framhåller Stig Svensson.