Smålands Dagblad

Annons

Stora störningar i tågtrafiken efter olycka – man i 55-årsåldern omkom

Stora störningar i tågtrafiken efter olycka – man i 55-årsåldern omkom

En man i 55-årsåldern omkom i en tågolycka strax norr om Sävsjö på måndagen. Dödsolyckan orsakade stora konsekvenser i tågtrafiken där ett 50-tal stationer påverkades av förseningar.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Det är dags att väcka trädgården till liv

Hanna Ledhagen älskar att odla blommor, men hon vill kunna njuta av dem utan att känna klimatångest. Här berättar Hanna hur tankarna går kring det och hur hon fyller trädgården med blommor.

Fyra gripna för grov misshandel vid bilträff i Jönköping

En man fördes till Länssjukhuset Ryhov med allvarliga skador på fredagskvällen. Han hade blivit slagen på Asecs-parkeringen där många människor hade samlats under kvällen efter motormässan.

Sävsjöprofilen som besökt alla hem

Han har varit inne i nästan alla hem i Sävsjö och jobbat i stort sett i länets alla kommuner. Veckans Sävsjöprofil är Micael Hvirf. Ett möte med sotarmästaren bjuder på mycket skratt och mängder av nostalgiska återblickar från sportens värld.

Gnosjöandan och konsten

Många kommuner väljer att spara när det gäller konst och kultur. Gnosjö vill istället investera för att öka kommunens attraktivitet. En ny konsthall är planerad redan till 2022.
– För politiken är detta del i en större helhet. Det är en överlevnadsfråga, säger kultursekreterare Lennart Alves.

Vårproppen kan ge 150 miljoner

Politiker i Region Jönköpings län hoppas på förstärkning med nästan 150 miljoner från vårbudgeten. Det kan gå till cancervård, kortare vårdköer, bredband och solceller. Men hur mycket pengar som når regionen är osäkert.

Klartecken för cykelklubb att bygga mountainbikebana

I flera år har Eksjö cykelklubb försökt få till en cross country-bana för mountainbike. Nu har de ingått i ett tioårigt avtal med Eksjö kommun som ger dem nyttjanderätt för ett område strax utanför Eksjö.

Här blir det en ny mountainbikebana

Över stock och sten, upp och ner för långa och branta backar. Det är bra förutsättningar för den tre kilometer långa cross country-banan för mountainbike som Eksjö cykelklubb vill bygga i skogen.

Tiden börjar rinna ut för sotningsavtalet

Fortfarande är det oklart vad som händer med det överklagade sotningsavtalet efter den 31 maj för Nässjö och Vetlanda kommuner. "Vi måste ha ett möte i nästa vecka för att ha en beredskap för hur vi går vidare efter sista maj" säger Anders Karlsson (C), kommunalråd i Nässjö och ordförande i direktionen för Höglandets räddningstjänstförbund.
Artikel 2 av 9
Det är dags att väcka trädgården till liv
Tillbaka till startsidan