Som tidningen berättat om tidigare så pågick en biljakt i hög hastighet i centrala Nässjö under fredagskvällen. En bilist ville inte stanna för polisens kontroll och satte istället iväg med hög fart genom de centrala delarna av Nässjö. Polisen hängde efter men förlorade till sist kontakten med föraren.

Bland annat gick biljakten i hög fart in på Rågången i Nässjö. Ett bilfritt bostadsområde med vägar som är ämnade för cyklar och fotgängare.

Annons

I området stod 15-åringarna Oscar Eberhardsson och Filip Cantby och spelade basket.

— Vi hörde sirener så vi sprang ut till den större vägen och såg jakten. När bilarna försvann gick vi tillbaka och spelade vidare. Efter ett tag ser vi hur den där bilen som blev jagad svänger in på Rågången och kommer emot oss i hög fart. När han närmade sig så kastade vi oss in på en kompis gård. Annars hade vi blivit påkörda, säger Oscar Eberhardsson, och får medhåll av Filip Cantby.

Hur känner ni så här i efterhand?

— Alltså jag får inte in händelsen i mitt huvud. Att han körde så fort här inne. Man tänker ju inte att bilar ska köra här, så visst blir man rätt rädd, säger Oscar Eberhardsson.

— Man tänker ju att som tur är att sannolikheten inte så stor att det kommer att hända igen, men det var ju treåringa barn som lekte där bara en halvtimme innan bilen kom och det känns ju inte bra, säger Filip Cantby.

Bilisten misstänks av polisen för vårdslöshet i trafiken.