Erik Karlsson har en bruten häl och klarar inte av att prestera till sin fullaste kapacitet. Enligt Erik Karlsson själv ligger han på 75–80 procent av sin fulla kapacitet, skriver Sportbladet. Smärtan från den brutna hälen gjorde att han tvingades avbryta en match på Madison Square Garden i torsdags. Under lördagens match var han tvungen att få sprutor före, under och efter matchen för att kunna hantera smärtan. Så det var inte många som hade väntat sig lördagens resultat och prestation.

Annons

Hyllningarna har trillat in från flera håll efter matchen. Efter 2–2 målet skrev bland annat Per Bjurman på Sportbladet:

”Jesus Kristus i himlen vilket snyggt 2–2-mål King Karl från Landsbro komponerar och ja, komponera är rätt term för målet är som en symfoni av Mozart. Den eleganta uppåkningen, droppen till MacArthur, MacArthurs diagonalpassning till Hoffman och Hoffmans direktskott. Fem plus”.

Den nordamerikanska redaktören och krönikören Ken Campbell på ansedda The Hockey News skrev på twitter: ”Jag tycker helt ärligt att det är dags att ställa Erik Karlsson sida vid sida med Sidney Crosby och Connor McDavid i diskussionen om världens bäste spelare”.

Erik Karlsson själv tar mer lättsamt på sina framgångar.

– Ja, det var väl bra passningar ikväll, men jag kan ju inte göra mål längre så jag får förlita mig på andra och det är skönt att de hänger puckarna istället, sa han till Sportbladet.