Chockade Nässjöbor hörde av sig till tidningen efter att ha sett en polisjakt i hög hastighet äga rum längs med Sörängsvägen, Ingsbergsgatan, Björnbärsvägen och även inne på Rågången i Nässjö under fredagskvällen.

Annons

Vittnen hade sett hur två polisbilar, varav en civil, samt en polisbuss jagat en svart bil i hög hastighet i centrala Nässjö. Polisen uppgav att man mycket riktigt försökte att få stopp på en bil vid tidpunkten.

— Vi försökte att stoppa ett fordon för kontroll, men föraren i bilen hade inte samma åsikt och gav sig istället iväg. Vi jagade efter den här bilen och totalt var vi fyra polisbilar som satte efter personen, men dessvärre förlorade vi kontakten med bilen, säger Jan Fryksén vid polisen i Region Öst.

Polisen misstänkte föraren för vårdslöshet i trafik.

”Det är förskräckligt”

En Nässjöbo var märkbart irriterad över den misstänkta förarens agerande vid händelsen. Speciellt med tanke på den fart han höll vid en sträcka är det råder en hastighetsbegränsning på 40 kilometer i timmen och där det finns också förskola i närheten.

— Jag kan inte uttala mig om exakt hur fort det gick men det gick ju bra mycket fortare än 40. Den saken är klar. Det är förskräckligt att man riskerar livet på andra på det sättet. Jag menar det finns ju ett övergångsställe där, så det är ju ren tur att inte händelsen vållade några personskador, säger Nässjöbon Kenneth Kall.