Se TV-klippet här.

— Vi bestämde där och då att vi skulle träffas två gånger om året, berättar Ingvar Bergqvist när han tänker tillbaka på tiden i motorklubben. Framåt våren arrangerade vi en fisketävling och framåt hösten reste vi någonstans eller åt ute tillsammans. De 25 första åren höll vi oss till fisket, men sedan blev det mer grillkvällar med öl.

— Den som vann den sista fisktävlingen var väl den som hade spön med sig, tillägger Karl-Erik Hansson och alla utbrister i ett rungande skratt.

De första 30 åren var det endast grabbarna i ”9:an” som träffades, men successivt, och i samband med ett jubileum, fick deras respektive följa med i gemenskapen.

— Så det var ju billigare i början, konstaterar de alla skämtsamt.

Antik promenad

Annons

Sedan sex år tillbaka träffas gruppen varje onsdag för att gå en promenad tillsammans, som i folkmun kallas ”Antikrundan”, med undantag för december månad och semestermånaderna.

— Man kan ju undra om värdet stiger på oss?

Ibland åker de på studiebesök, exempelvis till Huskvarna Fabriksmuseum. Dessutom har man under åren varit i bland annat Tyskland, Stockholm, Göteborg och Malmö.

— En vecka vandrade vi i fjällen i Jämtland. Vårt schema har verkligen varierat, vars arrangemang vi turas om att ha ansvar för.

I år är det exakt 50 år sedan som herrarna, dåtidens killar, träffades för första gången genom sitt gemensamma intresse. För att fira den mångåriga vänskapen åker sällskapet till Stockholm i helgen för att se Jerry Williams rocka loss.

— Det unika är att vi fått det att hålla ihop i så många år och att ingen av oss har flyttat från Sävsjö. Det är ju rätt otroligt!