INNEBANDY Efter en snabb genomkoll i övriga landets division 4-serier är Jimmy Johansson överst på tronen.

I division 3 hittar vi dock några spelare som är i närheten av Jimmys poängfacit vilket får betecknas som ännu bättre. Men i division 4 är han landets hittills bästa poängspelare.

– Kul att höra, hade jag ingen aning om. Men jag har bra medspelare och det tillsammans med den härliga stämningen i laget är ju a och o. Pierre Gundersen är tillbaka och han är enkel att spela med och han hittar luckor som ingen annan. Och Petter Johansson gör ju ett jättejobb som center. Vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Jimmy Johansson.

Hur mycket funderar det här med poängen, siktar du på tresiffrigt?

– Ha ha, det bästa är väl om man försöker släppa och det bara få rulla på, då kan man säkert komma upp i de poängen som man vill.

Och vilka poäng är det?

– Jag ska upp i mina 72 poäng som är mitt rekord, det känns som det är inom räckhåll. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Du har ändå testat på högre nivå men inte lyckats fullt ut, varför?

– Jag har väl inte varit tillräckligt bra helt enkelt.

Men det är inte många division 1 eller division 2-spelare som går in och gör 67 (32+35) poäng i fyran?

– Nej, det kanske är sant. Men när man kommer till en ny klubb är det alltid svårt att komma in gänget. Här känner jag de andra spelarna så bra och det är ju en trygghet. Sedan är det ju lite vad man får för chans i ett lag. I Vetlanda tycker jag det gick rätt skapligt. I Westervik i division 1 gick det bra i början men sedan passade jag väl inte in i deras spelstil.

Jimmy Johansson har alltid gjort mycket poäng men årets facit är det värsta hittills trots att han nu är 34 år och benen kanske inte lika pigga som tidigare. I matchen mot Kvillsfors slog han till med elva poäng som är personligt rekord.

– Jag har haft tio några matcher men elva är rekordet.

Jimmie har varit laget trogen under stora delar av sin spelarkarriär även om karriären inleddes i IBK Husar.

Nu toppar laget, som leds av tränaren Lasse Sjöberg, division 4-serien med tio poäng när åtta omgångar återstår.

– På första träffen var det fyra spelare och det var osäkert om det skulle bli något överhuvudtaget. Nu är vi 22 spelare och leder serien. Det är en härlig harmoni i laget. Jag vet inte alls hur de andra tänker i laget men jag tror vi skulle klara oss ganska bra i trean med det här laget. Men först ska vi vinna och det är en bit kvar.