Kyrkans nya hall blev klar för ungefär ett år sedan. Nu är alla tillstånd beviljade och omklädningsrum står färdiga.

— Nu finns det möjlighet att nyttja den. Det kan man göra genom att ta kontakt med oss, sedan ska vi fixa till så att man ska kunna boka via nätet också men vi är inte där än, berättar Niclas Wiktorell, pastor och föreståndare för Pingstkyrkan i Nässjö.

— Det känns jätteroligt att det är klart. Det är ett centralt läge med bra parkeringsplatser, det känns som att det är ett bra läge för vem som helst i staden.

Många har också redan hört av sig angående bokning av den nybyggda hallen.

— Vi märker att det är många som är intresserade, säger Niclas som tror att behovet av en ny sporthall är stort i Nässjö.

— Det tror jag faktiskt, det är många idrottsföreningar som har hört av sig till oss. Både innebandyföreningen och basketen.

Läktare över planen

Annons

Även privatpersoner har visat intresse för hallen som lämpar sig för till exempel basket, volleyboll, bordtennis och innebandy.

— Kör du innebandy tre mot tre är hallen perfekt, säger Niclas.

Över spelplanen finns också en liten läkare med plats för 80 personer. För Pingstkyrkan öppnar det möjligheter för evenemang och turningar.

— Om vi vill ha någon typ av konsert får vi ta in 450 här nere och 80 däruppe, berättar pastorn och fortsätter:

— Vi har pratat lite löst om att det finns möjlighet att göra lite småturneringar men det är inget vi har bestämt att vi ska göra än. Det kommer nog senare.

Pingstkyrkans församling flyttade från sina gamla lokaler ungefär för fyra år sedan, då kyrkan var färdig.

De nya lokalerna har sedan dess inneburit ett stort lyft och ungdomsverksamheten har redan hunnit nyttja sporthallen en tid. På torsdagar spelas innebandy och på fredagar anordnas tonår.

— Då använder vi inte alltid hallen utan lite då och då. Då är det lite mer dodgeball och liknande, så att alla kan känna att de kan vara med, säger Niclas.

Pingstkyrkan ligger mitt emot Ica Kvantum, i Åhlins järns gamla lokaler.