SPEEDWAY Trots de många skadorna ställer Elit Vetlanda ändå upp med ett starkt lag på plats ett till fem. Större frågetecken är det förstås för reserverna där David Ruud och Magnus Karlsson nu får chansen.

Fakta: Reserver

Poäng från reserven: Elit Vetlanda har använt sex olika förare på reservplats den här säson..

Fakta: Reserver

Poäng från reserven: Elit Vetlanda har använt sex olika förare på reservplats den här säsongen. Så här ser deras poängsnitt ut när de kört på reservplats:

Bartosz Zmarzlik: 2,166.

Tomas H Jonasson: 1,833.

Jacob Thorssell: 1,500.

David Ruud: 1,116.

Magnus Karlsson: 0,871.

Kenny Wennerstam: 0,333.

Magnus Karlsson har blandat och gett under hela säsongen men haft något för många plumpar i protokollet. Och för David Ruud har större delen av säsongen varit riktigt jobbig – något som fortsatte under individuella SM-finalen förra veckan då han blev helt utan poäng.

– Jag hade inga förväntningar alls på SM-finalen, jag har varit i Nyköping två gånger tidigare under säsongen och det har varit katastrof då också. Jag funderade faktiskt på att kasta in handduken för att inte förstöra formen jag byggt upp senaste tiden, menade David Ruud när han pratade med tidningen efter tävlingen.

I övrigt har Ruuds form faktiskt varit på uppgående och Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf tror på sina reserver.

– Det är två förare som man skickar ut utan att riktigt veta vad man får. Men någonstans vet vi ändå vad de kan i sina bästa stunder.