Ett ordentligt kraftprov och en återkommande stor tävling är vad Oscar Häll med sitt bolag Tre vänner event AB tänkt skapa i Eksjö.

Den 5 augusti sker hinderbaneloppet som har start och mål i Vildparken. Tävlingen består av en nio kilometer lång slinga genom asfalt, skog, vatten och kullersten. Deltagarna ska utmed sträckan ta sig genom, under och över mer än 30 uppbyggda hinder. Tävlingsformen kallas för Obstacle course race, OCR, och har enligt arrangören Oscar Häll på senare tid vuxit sig stor.

— Jag tror att det finns ett sug efter en sådan här tävling, menar Oscar.

Han känner att det blivit en innepryl att dela med sig av bilder då man genomför liknande lopp på sociala medier.

Motionärer och elit

Annons

Tävlingen är riktad till både elitidrottare och motionärer. En anmälan till elitklassen innebär att man ska ta sig över hindren på egen hand och om man inte klarar det så finns det straffrundor att springa.

— Den som känner att den inte är tillräckligt tränad för att klara loppet själv kan anmäla sig i lagklass. Då anmäler man sig i grupp om tre och så kan man hjälpa varandra över hindren, förklarar Oscar.

Planeringen inför sommarens stora tävling började för ett år sedan och just nu håller hindrena på att byggas.

— Jag har en förhoppning om att det kommer in över 500 anmälningar, säger Oscar.

Arrangören hoppas dessutom på att loppet ska bli återkommande och en del i en tävlingsserie där fler städer är inblandade.