Det är starka och rörande berättelser som ackompanjerar de bilder som ramats in och satts upp i stadsbiblioteket. Här skildras människor från flera olika länder som lämnat allt och flytt till Sverige. Deras historier skiljer sig mycket åt, men alla har de hamnat i Vrigstad.

– Den här bilden är från mitt hemland och den här nere är från här i Sverige, säger Eba' Al-Hajji och pekar på bilder på sig själv och sina två döttrar.

Hon är en av personerna som deltar i projektet. Texten om henne beskriver saknaden och ensamheten efter flykten från Syrien.

Hur känns det att andra får se och läsa om ditt liv så här?

Annons

– Det är olika känslor. Det känns ledsamt. Jag trodde aldrig att det skulle komma en tid då jag berättar om mig själv och mitt liv så här. Det känns konstigt, förklarar Eba' Al-Hajji.

– Men kriget är bara en del i mitt liv, jag börjar ett nytt liv här med mina barn. Jag är glad att jag gör något i mitt nya hemland, och att jag kan berätta för andra att man kan göra den här flytten och starta ett nytt liv.

Aldrig pratat förut

Bakom utställningen står konstnären Henrik Teleman, som är tidigare konsthallschef i Virserum.

– Jag bor i Virserum, där tomma lägenheter blir synonymt med flyktingförläggningar. Så har det varit i många år. Men under de här 25 åren jag bott där har jag aldrig pratat med en flykting. Det är något jag delar med många människor, säger Henrik Teleman om hur idén till projektet föddes.

Med översättare till hjälp besökte Henrik Teleman flyktingförläggningar och samlade på sig de intervjuer och mobilbilder som nu visas upp på stadsbiblioteket.

Utställningen, som heter "I telefonen finns hela människan", pågår till och med den 5 november.