Tidigare i sommar har tidningen berättat om familjen Awad som fått beslut om utvisning ur landet. Familjen, som bor i Vrigstad, hade arbetstillstånd men på grund av en miss i lönepappren såg det ut som att de tjänat under den gräns som Migrationsverket har för att få behålla tillståndet. Ärendet är överlämnat till polisen, och när som helst väntar utvisning.

Det är många som reagerat på familjens situation och vill hjälpa till. Vrigstad IF, där flera i familjen Awad är aktiva, bestämde sig för att försöka göra något och har en namninsamling som ska skickas till Migrationsverket.

Annons

— Vi tycker att de bör få stanna. De är viktiga för bygden och föreningen och det känns fel att de ska utvisas av den anledningen, säger Annelie Olofsson.

300 namn

Även frikyrkorna i Vrigstad är engagerade och samlar in namn till listan.

— Kan vi vara med och hjälpa till så gör vi det. Det känns hårt att de ska bli uppryckta nu när de etablerat sig i samhället, säger Lasse Andersson, pastor i missionskyrkan.

Sedan förra lördagen har namnlistor funnits ute att skriva på, och har nu strax över 300 namnpåskrifter.

— Vi hoppas att namninsamlingen ska leda till att Migrationsverket bryr sig om att se över fallet en gång till, säger Annelie Olofsson som finns på Vrigstad IF:s kansli på förmiddagarna om någon mer vill skriva på innan listan postas på torsdag.