Larmet om branden inkom till SOS Alarm strax efter klockan 13 på tisdagseftermiddagen och det handlade om en övertänd villa i Stora Åkerhult, i närheten av Tomtabacken.

Räddningsstyrkor från Malmbäck, Bodafors och Nässjö är på plats och huset var mer eller mindre nedbrunnet redan när räddningstjänsten kom till platsen.

— Vi har inte kunnat rädda något, berättade insatsledare Lars-Göran Andersson.

Räddningsarbetet gick mest ut på att säkerställa närliggande byggnader cirka 30, 40 meter från den brinnande villan. Vid något tillfälle tog det eld i terrängen bredvid byggnaden, men det kunde räddningstjänsten släcka igen.

Annons

Även polis och ambulans var plats och det ska ha varit en förbipasserande som larmat.

Enligt reportern som var plats så fanns det dammar i närheten av huset, vilket gjorde att räddningstjänsten kunde spruta på mängder av vatten på byggnaden.

I samband med branden räddades en schäferhund som sprang lös på platsen.

— Vi är nästan säkra på att den hör hemma här, sa Lars-Göran Andersson.

Hunden stängdes tillfälligt in i en närliggande byggnad under släckningsarbetet.

Hettan gjorde att det inte gick att gå in i det branddrabbade huset.

Vid halvfemtiden meddelade polisen att de fått tag på den person som bor i huset och att han efter omständigheterna mådde bra. Han ska heller inte ha befunnit sig i huset när branden bröt ut.

Vid halv åtta på tisdagskvällen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Två personer ur räddningstjänstens styrka vakade över branden under natten.