Döm om deras förvåning när de fick det beskedet efter att ha fått vinst i söndagskvällens bingolotto.

En vinnare från Grännatrakten berättade att han på måndagsmorgonen skulle lösa in vinstlotten vid ett större varuhus i Jönköping.

Var inte giltig

"Lotten är inte giltig" var det oväntade svaret från spelstället till Grännabon, som har en prenumeration på Bingolotto.

Samma besked fick även en Nässjöbo, som fått bingo 100 kronor på en dubbellott och därmed var berättigad till dubbel vinst, 200 kronor.

När Nässjöbon kom till sin spelbutik för att hämta ut vinsten blev det nobben. När lotten lästes av i butiken stod det i displayen: "lotten existerar inte".

En av vinnarna ringde upp Bingolotto i Göteborg, som ursäktade sig med att lotten visst var giltig och att det blivit något fel i hanteringen.

– Ja, men nu är ju rutan skrapad, som inte får vara skrapad när jag ska hämta ut vinsten, svarade vinnaren, som dock försäkrades om att han skulle få ut vinsten ändå.

Dragningsfil saknades

På Bingolotto i Göteborg ger man följande förklaring till de ogiltiga "vinstlotterna":

– Det stämmer att ett fåtal vinnare med prenumeration på dubbellott råkade ut för det här i måndags förmiddag. En "dragningsfil" hade av misstag inte gått ut till atg-ombud och andra, som skulle lösa in vinster, säger Henrik Linderoth, marknadschef på Bingolotto.

– Det här har mig veterligen aldrig hänt tidigare. Ingen har i alla fall blivit utan vinst, försäkrar Linderoth.