Med 50 utställare på plats har Vrigstad julmarknad blivit nästan dubbelt så stor i år mot förra året. Då var 26 utställare på plats.

– De kommer från hela Höglandet. Mestadels är det hantverk som tyg, tråd, trä men också saker som barnkläder och inredning, säger Bengt Swerlander från arrangerande Vrigstad samhällsförening.

Relaterat: Hembygdsföreningen släpper minnesbok

Några av söndagens aktiviteter är kröningen av Vrigstads Lucia, kompiskören från Missionskyrkan, julklappsutdelning och godisregn. Dessutom kommer en överraskning som arrangörerna vill hålla lite på.

– Den avslöjar vi på söndag, säger Jessica Olsson klurigt.

Flera föreningar och privatpersoner i Vrigstad hjälps åt med att lyfta, bära, koppla och göra saker inför marknaden. Man har till och med fått hjälp med ett antal mindre granar till torget som skänks av en granförsäljare.

Relaterat: Vrigstads IF firade stort

– Det är bra sammanhållning här. Det är det som gör det möjligt, konstaterar Mathilda Backstig.

Hur många besökare hoppas ni på?

– Vi hoppas på mellan 2000 och 3000 besökare.

– 2000 vill vi ha åtminstone, säger Jessica Olsson.

Relaterat: Hon kämpar för kvinnors rättigheter: "Min son var 11 år när jag fick träffa honom igen"

Mycket av utsmyckningen tänds på söndag och kommer sedan lysa resten av december. Det är något som ska vara till glädje för fler än bara marknadsbesökarna, säger Mathilda Backstig.

– Det är till för alla. Likaså marknaden, det är ett arrangemang för alla åldrar. Julstämningen kommer att vara på topp!

Annons