LÄS MER:

JSC:s nya kontor - där inte ens vd har eget rum

De bygger en sportbar - på jobbet

Beijer Academy är Beijersfärens satsning på kompetensutveckling med inriktning på ledarskap, försäljning och affärsmannaskap.

Målet är att bygga en akademi med ett program för vidareutbildning och erfarenhetsutbyte med fokus på personer i ledande ställning inom bolagen som ingår i koncernen.

— Den här förmiddagen har gett mig många nya tankar. Jag är jättefascinerad över den mänskliga delen i ert företagsbygge, sade Anders Wall.

Entreprenör i fokus

Bakgrunden var ett seminarium på JSC i lördags förmiddag under ledning av entreprenörerna Johan Schelin och Petter Jacobs, två delägare av företaget.

Idén till seminariet kom från Holger Jonasson på NNAB då det stod klart att Charlotte och Anders Wall skulle komma till Nässjö för att fira Aktiestinsen 100 år.

I anslutning till firandet tillkom ett seminarium kring temat "sant entreprenörskap och det nya arbetslivet".

Annons

Grundaren Johan Schelin berättade på ett underhållande sätt om hans olika faser i livet, som varit ett entreprenörskap av skiftande slag.

Redan som 14-åring var han så datakunnig att inte bara släkten utan även företag hörde av sig till honom för att höra "vilka datorer och datadelar de borde köpa".

Åter på bästa-listan

Johan Schelin avslöjade också att de sannolikt för sjätte året är aktuella på tio-i-topp-listan som Sveriges bästa arbetsplats, en årlig tävling.

Det definitiva resultatet kommer den 16 mars i samband med en galakväll på Cirkus i Stockholm.

"Arbete är inte längre något du går till utan det är något du gör".

Under den devisen arbetar JSC, där anställda inte har någon fast arbetsplats - inte VD Petter Jacobs heller - utan de söker upp en plats, som passar bäst utifrån vad de ska göra. De kan stänga in sig för att vara ostörd eller sitta i ett gruppmöte i ett större utrymme. Tycker någon att det är bättre att jobba hemma en dag, så är det helt ok.

— DNA hos oss bygger på tillit. Nöjda medarbetare presterar bättre, det visar alla undersökningar, sade Petter Jacobs.

"Våga och glädje"

Börsens äldste styrelseordförande, Anders Wall i företaget Beijer Alma, var mycket intresserad av tankegångarna som presenterades. Wall, 84 år, har i sina dagar varit en stor entreprenör och startat många företag genom årens lopp.

— Att våga och ha glädje i arbetslivet är ett par viktiga faktorer när det gäller entreprenörskap, slog han fast.

JSC