SPEEDWAY VM-ledaren Greg Hancock tvingas stå över helgens GP-tävling. Däremot kommer VM-tvåan Tai Woffinden göra allt han kan för att få med sig poäng därifrån.

– Tai tränade och har bestämt sig för att göra ett försök att genomföra tävlingen. Om det sedan handlar om att han kör ett eller två heat, eller kanske hela tävlingen, återstår att se, säger Elit Vetlandas sportchef Bo Wirebrand som är på plats i Vojens för att följa GP-tävlingen.

Elit Vetlanda-stjärnan stod för bra åkning under träningen. Men därifrån till att faktiskt göra ett bra GP är det förstås långt.

– Det ska ut tre till på banan under tävling och det är då det visar sig i vilket skick han egentligen är, säger Wirebrand.

Hur är det med Tai nu?

– Det är bra, fast han har riktigt ont i handen. Men det vore konstigt annars, det har inte gått så lång tid sedan han skadade sig egentligen.

Hur det än går för Tai Woffinden i Vojens menar Wirebrand att det är helt uteslutet att han kör Elit Vetlandas semifinal mot Rospiggarna på tisdag.

– Det är helt uteslutet. Det är tveksamt om han kan genomföra hela tävlingen i Vojens. Och kör han här nere vet jag att han kommer ha det riktigt jobbigt med sin hand i några dagar efteråt, säger Wirebrand.

Ni har ändå Tai Woffinden under kontrakt, har ni något att säga till om när det gäller om han kör eller inte i Vojens?

– Nej, det är helt upp till han själv. Det är bara han som kan avgöra det.

Thorssell testar

Elit Vetlanda dras som bekant med en rad andra skador. Starke reserven Jacob Thorssell, som missade första semifinalen, kan vara tillbaka till på tisdag.

– Han kommer sätta sig på cykeln i Vetlanda under lördagen för att göra ett test. Går det bra kommer han testa ännu mer under söndagen, säger Wirebrand.