Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adaktusson: "Islamismen är det största hotet"

Lars Adaktusson (KD) besöker inför valet många delar av landet - och under måndagen var det dags för Vetlanda. När tidningen träffar Adaktusson förbereder han sig inför måndagskvällens tal som ska hållas på Restaurang gärdet i Vetlanda.

Riksdagskandidaterna är nu i full gång att visa upp sig i olika delar av Sverige innan valet, och nu var det dags för Vetlanda att få besök av Kristdemokraternas riksdagskandidat Lars Adaktusson. När tidningen träffar Adaktusson i centrala Vetlanda förbereder han sig inför sitt tal som ska hållas på Restaurang gärdet i Vetlanda på måndagskvällen.

Adaktusson kommer tillsammans med riksdagskandidaten Andreas Karlsson hålla i ett tal och utfrågning från allmänheten i ett tal som de valt att kalla "värderingar under attack".

– Vi pratar om att familjen är det som bygger tryggheten. Även integration och säkerhet är något vi tar upp. Islamismen är det största hotet vi har, och politiken har inte tagit till sig problemet och vidtagit åtgärder, säger Lars Adaktusson.

Adaktusson är Kristdemokraternas frontperson gällande integrationspolitik. Under samtalet med tidningen lägger han mycket vikt vid bekämpning av islamism och extremism.

Hur kan politiker på kommunal nivå jobba för att minska segregation?

– En del är att kontrollera inflödet av pengar från kommunerna och staten till exempelvis moskéer. Integrationen är en förutsättning för att bygga samhället, skolor och trygghet. Vi har tidigare lagt vikt vid arbete och språk som givetvis är viktigt. Men det handlar om att även ställa krav på att alla ska förstå demokratins grundprinciper. Här tillåts du inte att hota eller trakassera andra, svarar Adaktusson.

Lars Adaktusson höll även under måndagen ett torgmöte i Nässjö, och kommer fortsätta sin resa i Småland med stopp i bland annat Vaggeryd.

Vad är din uppfattning om Vetlanda kommun?

– Här växer både människor och företag. Kommunen har en bra inställning kring hur samhället ska fungera. Kort kan jag säga att här har de slagit huvudet på spiken!