Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årliga listan: Så bra är sjukhusen i Jönköpings län – nya topplaceringar

Sveriges näst bästa mellanstora sjukhus ligger i Värnamo. Samtidigt står det klart att Ryhov klättrar på rankingen – medan Höglandssjukhuset tappar några placeringar. Det visar den årliga listan från Dagens Medicin.

En gång varje år utser tidningen Dagens Medicin vilka sjukhus som är bäst i landet.

Sjukhusen delas upp i tre grupper: Universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus – och till årets undersökning har totalt 16 000 uppgifter från 61 olika akutsjukhus samlats in.

Förra året hamnade Värnamo sjukhus för första gången någonsin högst upp i kategorin mellanstora sjukhus med förlossning – men i år blev det en andraplats av totalt 35 sjukhus.

”Vad gäller tillgänglighet, en av de delkategorier som tog sjukhuset till förstaplatsen i förra årets rankning, halkar sjukhuset ner tre placeringar och blir på totalen omsprungna av segraren Västervik”, skriver Dagens Medicin i motiveringen.

Ryhov klättrar – Höglandssjukhuset tappar

Samtidigt står det klart att Länssjukhuset Ryhov, som de senaste två åren placerat sig på en sjundeplats, klättrar upp tre placeringar och slutar fyra. Noterbart är att Ryhov mellan 2012 och 2015 dominerade stort med fyra förstaplaceringar i rad i kategorin mellanstora sjukhus.

Undersökningen visar även att Höglandssjukhuset i Eksjö tappar fyra placeringar efter att man förra året kom tvåa.