Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Australisk storbrand under kontroll

Räddningstjänsten RFS i den australiska delstaten New South Wales uppger att man äntligen har en av landets värsta bränder under kontroll.

Branden som i nästan tre månader har härjat i Gospers Mountain, nordväst om Sydney, är nu begränsad till ett mindre område. Och enligt New South Wales brandchef Shane Fitzsimmons ser utsikterna bra ut för att förhindra att den sprider sig igen.

Gospers Mountains-branden har tillsammans med flera mindre bränder som den har gått ihop med spridit sig till ett område på över 800 000 hektar – en yta större än Singapore.

Det verkar också som att vissa branddrabbade områden kommer att få ett välbehövligt väderomslag. På vissa håll förutspår Australiens meteorologiska myndighet upp till 50 millimeters regn under nästa vecka. Detta efter en lång period av torka. "Då blir det som att allas julklappar, födelsedags-, förlovnings-, årsdag-, bröllops- och examenspresenter buntas ihop till en enda (present). Vi håller tummarna," säger RFS.