Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Svenska cupen skjuts upp

Svenska cupen för herrar kommer att skjutas upp tills vidare, meddelar Svenska fotbollförbundet (SvFF) i ett pressmeddelande.

Efter att gruppspelet spelades klart i början av mars stoppades cupen på grund av utbrottet av coronaviruset. Ambitionen har länge varit att inleda kvartsfinalerna (Häcken–Elfsborg, Mjällby–Falkenberg, Hammarby–IFK Göteborg och Malmö FF–AIK) den 1 juni – men vid ett möte har SvFF:s förbundsstyrelse i dag beslutat att tills vidare avvakta i väntan på att Folkhälsomyndigheten ska ge grönt ljus för att elitfotbollen ska kunna återupptas.

"Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för allsvenskan, när den väl återstartas", skriver SvFF.

Sedan tidigare har svenska cupen för damer ställts in.